Ny hjemmeside? Så er der frit valg på alle hylder når det gælder skinnende features, fantastiske funktioner og funklende knapper – eller… Måske skal du i stedet holde det så simpelt som muligt, for derved at sikre flest mulige konverteringer. For det er jo konverteringerne der er hele formålet med din hjemmeside, og ikke at den skal ligne et kunstværk.

Så hvordan sikrer du egentlig flest mulige konverteringer? Det gør du ved at holde dig til best practice, og undgå at overgøre tingene. Hvad enten du laver dit webdesign selv, eller du bruger en professionel til udvikling og design af din hjemmeside. Her får du 3 gode råd til, hvordan du får det bedst konverterende webdesign til din nye shop eller firmaside.

1: Hold hjemmesiden simpel og fri for støj

De besøgende skal ikke være i tvivl om, hvad du forsøger at fortælle dem. Folk læser jo ikke hvert et ord på nettet, så sørg for at dit budskab bliver serveret klart og tydeligt, så snart folk lander på hjemmesiden. Jo færre skridt der er fra 1. load til konvertering, jo bedre er det.

Derfor er det også vigtigt, at du holder alting så simpelt som muligt. Kan du eksempelvis nøjes med en emailadresse, når du indsamler leads til dit nyhedsbrev? Så er der ingen grund til at spørge til folks skostørrelse eller fritidsinteresser. KISS!

2: Brug et visuelt hierarki

Hierarki er vigtigt i webdesign. Det hjælper med at fremhæve dit indhold på en nem og overskuelig måde, således at man kan lede de besøgende igennem et bestillingsflow, eller blot ned gennem en tekst.

Nogle af de vigtige ting du skal overveje her er:

  • Størrelser og vægte – Font size og font weight er vigtige elementer. Den rette størrelse til de forskellige elementer. Når vi læser skimmer vi først de største elementer, så det er vigtigt at dit budskab er at finde i disse elementer!
  • Placering af elementer – Brug det rigtige visuelle layout til at styre den besøgende igennem indholdet i den rigtige retning. Det er derfor vi bruger overskrifter, underoverskrifter og centrerede knapper.

3: Lav indhold, der er let at overskue

Der er simpelthen ikke noget værre end at lande på en hjemmeside, hvor man bliver mødt af en mur af tekst. Så brug forskellige elementer til at opdele teksten. Brug:

  • Kontrast – sørg for plads til teksten. Brug afsnit, større linjeafstand og store fonte.
  • Vælg den rette font. Nej, comic sans er ikke den rette font.
  • Varier teksten – Brug store overskrifter, markering med fed til vigtige afsnit, punktopstilling og selvfølgelig grafiske elementer som bokse og andet til at skabe et flow i teksten.