Er du kørt fast i det hamsterhjul, som man kalder arbejdslivet? Så er det måske på tide at skifte titlen som lønmodtager ud med én som iværksætter – og dermed få foden under eget bord. Men hvorfor skal man egentlig opgive trygheden i sit faste job, for at skifte det ud med potentielt søvnløse nætter og talrige bekymringer? Det har vi fundet 4 gode grunde til.

1: Frihed til selv at bestemme

Når du springer ud som selvstændig, får du fuld kontrol over, hvad du vil bruge dine dage på, hvordan du vil arbejde, hvor du vil stille din kaffekop – og hvornår du vil gå hjem. Selvom det for langt de fleste iværksættere betyder, at de ikke arbejder FÆRRE timer, så føler de fleste alligevel, at de har en meget federe hverdag, og større frihed, end når man bare skal slæbe sig hen på sit arbejde kl 8, og hjem igen kl 16.

Hvis du er selvstændig kan du vælge at møde kl 9, hvis det passer bedre i din hverdag – Eller knokle igennem til kl 22, uden at du føler dig udnyttet fordi du giver alt hvad du har i dig. Alt hvad du lægger  af kræfter og energi i din virksomhed vil du få igen – En investering i din fremtid, hvor du har større indflydelse, end hvis du kastede dig over aktiehandel for begyndere.

2: Større muligheder for økonomisk gevinst

Som lønmodtager er der oftest grænser for, hvor mange penge du egentlig kan tjene. Selvfølgelig kan du uddanne dig til ejendomsmægler eller advokat, og få et fint job – Men for de fleste er der alligevel en øvre grænse for hvor meget der kan komme med hjem i lønningsposen.

Starter du derimod din egen virksomhed, og er du dygtig kan du faktisk få en ret god indtjening. Men vær klar over, at det ikke kommer af sig selv. De fleste iværksættere er enige om, at man ikke får succes, hvis man kun lægger energi i sin virksomhed fra 8-16. Men på den anden side: Det føles ikke rigtig som arbejde, når det er din egen virksomhed du arbejder med.

3: Mere fleksible rammer

Som iværksætter er det dig, der bestemmer hvor skabet – eller kaffekoppen skal stå. Som nævnt i punkt 1 kan du selv bestemme hvor og hvornår du vil arbejde. Det er noget de fleste iværksættere sætter stor pris på.

4: Adgang til netværk og læring

Som iværksætter får du adgang til en helt ny verden af læring og viden. Du kan deltage i et hav af netværk, og dygtiggøre dig til konferencer og på kurser – uden at skulle spørge chefen om lov.

Fra dag ét får du adgang til en lang række kurser indenfor virksomhedsdrift – Lige fra online markedsføring til ledelse eller salg – Eller hvad du nu måtte have behov for at dygtiggøre dig i.