Øv! Der er alger på taget. De hvide, sorte og gullige pletter på taget ser bare ikke særligt pænt ud, og de får taget til at syne beskidt og gammelt. Men hvorfor kommer der alger, og hvad gør de egentlig ved taget? Det kan du få svar på her.

Alger elsker fugt

Alger har brug for fugt og vand for at vokse, og det får de masser af på dit tag, når vejret i en periode er rigtig fugtigt. Algerne stortrives specielt på tagets nordlige side, da fugten her kan bevares i en længere periode.

Det gør algerne ved dit tag

Alger optager fugt og vand gennem deres rødder, og derfor slår algerne altså rødder i dine tagsten, hvilket kan forårsage revner i tagstenene. Disse revner kan man så risikere fyldes med vand, og når der er frostgrader udenfor, så fryser dette vand til is, og så udvider det sig. Det kan så forårsage, at dine tagsten sprænger, når der er frostvejr. Derudover kan algerne fungere som føde for mos, og da mos holder på regnvandet, så kan det altså medføre fugtdannelser, som i sidste ende kan resultere i råd og svamp. 

Kan jeg selv algebehandle mit tag?

Ja, du kan godt selv algebehandle dit tag, men det kan ikke anbefales. Det vil ikke kunne betale sig rent økonomisk, at du selv går ud og investerer i de algedræbende væsker, der skal bruges, da det hurtigt vil blive dyrere, end hvis du hyrer en professionel til at behandle dit tag. Så kan det godt være, at du tænker, at en højtryksrenser kan klare opgaven, men heller ikke dette kan anbefales, da du nemt kan ende med at gøre stor skade på taget med en højtryksrenser.

Her får du fat i en professionel, der kan klare opgaven

Er du på udkig efter en professionel, som kan algebehandle dit tag, så kan du med fordel kontakte Højmarks og få et godt tilbud på en algebehandling.