Normalt skriver vi om online markedsføring for iværksættere og  virksomheder her på OMFI. Men i dag gør jeg en undtagelse. I dag skal det nemlig handle om Dating Side Optimering – Eller DSO på engelsk. DSO er kunsten at fremstå bedst muligt på sin datingprofil, tinder, eller hvor man nu ellers har lagt madding ud til at finde en kæreste eller partner.

Der er nemlig rigtig mange mennesker, der kunne få meget bedre succes med deres datingprofiler, hvis de gjorde lidt mere ud af deres fremtoning. Dette indlæg bringes i samarbejde med datingpilot, der har lavet en oversigt over danske datingsider.

I indlægget her kommer vi ind på de ting, som du bør kigge på, når du har oprettet din datingprofil.

Sådan optimerer du din datingprofil

1: Billeder er det vigtigste

Du ved det sikkert godt: Du skal have et vellignende profilbillede, der viser dig fra din bedste side. Du kan også med fordel tilføje flere billeder til din profil, som viser hvem du er som person. Alt for mange opretter en datingprofil, men oploader ikke et profilbillede, og så er man så godt som sikker på at undgå klik på sin datingprofil.

2: En betalt profil giver større synlighed

De fleste datingsider giver mulighed for, at du opretter en gratis profil. Men vi må nok se i øjnene: Du får meget mere synlighed, hvis du finder læderet op af lommen, og investerer i et medlemskab. Så får du oftest højere placering i søgeresultaterne på datingsiden, og adgang til avancerede funktioner, der letter jagten.

3: Beskriv dig selv – og ikke mindst hvad du søger

Det burde jo sige sig selv – Men alt for mange kører videre med datingsidernes standardtekster. Men tag nu og udfyld den beskrivelse af dig selv. Brug lidt tid på at opbygge en god tekst, som fortæller hvem du er som menneske. Du skal også tage dig god tid til at beskrive, hvad du egentlig søger hos din kommende partner. Hvis du ikke kan fordrage rygere, så kan du lige så godt skrive det – Så spilder du ikke din egen eller modpartens tid.

4: Brug tags og etiketter

Mange datingsider har mulighed for, at du kan udfylde interesser og lignende. De kaldes måske tags, interesser eller lignende. Tag dig god tid til at udfylde disse. De giver også et billede af dig som menneske når folk besøger din profil – Samtidig med at de øger muligheden for at du bliver fundet i en søgning.

5: Brug standardtekster smart

Vi kommer ikke uden om det: For at blive fundet, skal du gøre opmærksom på dig selv. En måde at gøre det, er at skrive beskeder til dem du synes er interessant. Her kan du skrive armene af dig selv – Eller bruge standardtekster, og være sikker på at ingen gider svare på dine indlæg. Eller du kan bruge den gyldne middelvej:

Lav en god standardtekst, som fortæller i grove træk hvem du er, og hvad du søger – og inden du så sender den til alt der har en puls skal du lige bruge 2 minutter på at læse modtagerens profil, og flette et par sætninger ind, som er målrettet den enkelte. Så føler de, at de bliver taget seriøst, når der er noget personligt inkluderet.