Måske ved du det allerede. Så har du formentlig købt rigeligt med tunfisk og torskerogn på dåse, og fyldt lagrene i din atomsikre kælder? Hvis du ikke ved det, så får du det nu at vide: SEO-verden går endnu engang under den 1. juli.

Det sker, når Google helt officielt lancerer en opdatering, som de har navngivet Speed Update. En opdatering, der skal belønne websites, der har hurtige mobilsites – og omvendt straffe de sites, der ikke loader så hurtigt.

Spøg til side. Verden går (heller) ikke under den første juli. Men du kan rent faktisk risikere at miste en del af de besøgende, der klikker ind på din hjemmeside via. deres mobiltelefon. Hvis din hjemmeside loader langsomt, så kan du nemlig opleve, at dine placeringer på Google kan falde – og dermed vil du miste besøgende.

Hvis du vil undgå det, skal du i god tid inden juli 2018 sikre dig, at din hjemmeside ikke har performanceproblemer, når den hentes fra en mobiltelefon. Det findes der flere værktøjer, der kan hjælpe dig med:

Vigtig at vide om Page Speed update

  1. Som nævnt ovenfor bliver det ikke enden på internettet, som vi kender det. Google har meldt ud, at det er ganske få procent af søgninger der vil blive påvirket – og er der god sammenhæng mellem søgerens intentioner og sidens indhold vil den stadig kunne ranke på trods af en langsommelig oplevelse på Google.
  2. Det er kun søgninger fra mobil, der bliver påvirket. Hastighed har længe været en faktor ved søgninger fra desktop, og der sker ikke ændringer i hastighedsfaktoren for desktop.

Sådan forbedrer du hastigheden på din hjemmeside

De ting, der oftest påvirker loadhastighed er størrelsen på indholdet, og antallet af forbindelser, som der skal laves til serveren for at hente indholdet. Derfor skal du især kigge på:

  • Optimering af billeder. Komprimer så meget som muligt, og brug ikke større billedstørrelser end nødvendigt.
  • Mindske brugen af render blocking scripts. Eksempelvis ved at loade css fra <style> tags i din html frem for eksterne css-scripts.

I praksis håndterer jeg optimering af billeder på omfi.dk, der ligger på WordPress, med Smush, og optimering af eksterne scripts osv. med Autoptimize.

Hvis din hjemmeside er lidt langsom, vil du oven i købet opleve, at du får flere konverteringer, eller at folk bliver lidt længere på hjemmesiden. Så der bør ikke være mange undskyldninger for ikke at gøre noget ved hastigheden.

Denne artikel er sponsoreret af Dagens.dk.