Som iværksætter har man rigtig mange udgifter. Derfor handler det om at spare hvor man kan. Ét af stederne hvor du kan spare penge er på din transport. For de fleste husstande er transport nemlig en ret stor omkostning. Både betaling til bil, brændstof, service og meget andet kan løbe ret meget op.

Men bor du i nogenlunde afstand af din virksomhed, er der faktisk en mulighed for at få en god besparelse, samtidig med at du får en masse god motion. En elcykel kan nemlig være en rigtig god og sund investering for dig, din økonomi, og ikke mindst for miljøet.

En elcykel virker ved, at den har en hjælpemotor, der drives af et batteri. Dette batteri kan levere op til 250w eller mere i ekstra effekt. Det er for de fleste rigeligt til, at der kan komme god fart i cyklen, også i modvind og op ad bakke. Samtidig skal du stadig levere lidt til fremdriften, så du får rørt dig, fremfor blot at sidde passiv i en bil.

Elcyklen giver 90% lavere Co2 udledning

Ifølge hjemmesiden elcykelinfo.dk giver en elcykel i gennemsnit 12g Co2 pr. kørt kilometer. En bil vil i gennemsnit generere 132 g Co2, så der er også en rigtig god opsparing på klimaregningen. Co2 bidrager til den globale opvarmning, derfor er det meget vigtigt at vi alle tænker over at nedbringe vores udledning af Co2, så dér kan en elcykel være det helt rigtige valg.

I de senere år er der også sket en del på markedet for elcykler. De har udviklet sig fra at være usporty mormor-agtige cykler, til mere sporty og hverdagsagtige cykler, som også tiltaler yngre mennesker. Du kan også få elcykler der er bygget som en MTB, så du kan bruge dem offroad og i skoven.

De fleste vil kunne få rigtig god gavn af en elcykel, og med blandt andet hjemmesider som elcykelinfo.dk kan du finde en oversigt over modeller og priser. Du kan også læse om det at eje en elcykel, og de ting du skal være opmærksom på i den forbindelse.