Som førstegangshundeejer er der en række af ting, som du skal forholde dig til. Dette kan sagtens blive uoverskueligt, især hvis hunden ankommer i en travl hverdag. Dog vil en god huskeliste hjælpe rigtig meget. På denne liste gælder det om at få noteret de allervigtigste ting, som din hund ikke kan undvære, og en af disse ting er hundetegnet. Det er nemlig lovpligtigt at have hundetegn på hunde i Danmark. Glem derfor ikke dette, når du har bestemt, hvilken hunderace familien eller dig selv skal byde velkommen ind i hjemmet. 

Lovpligtigt i Danmark

Som nævnt er det helt og særdeles lovpligtigt, at alle hunde i det danske land bærer hundetegn på halsbåndet. Hvis du glemmer at sætte hundetegnet på halsbåndet, koster det 2.000 kroner i bøde. Hunden skal bære hundetegnet fra, han/hun er fire måneder gammel. Derfor er det en god idé at bestille hundetegnet, så snart du ved, hvornår I får hunden. På denne måde undgår du at skulle bruge tid på formålet, når I har travlt med at få hunden til at føle sig hjemme i boligen. 

Oplysninger på hundetegnet

Når du har fundet et passende hundetegn inde på nettet eller i en butik nede i byen, skal du, inden hundetegnet bestilles, notere ned, hvilke informationer du ønsker at have stående på hundetegnet. Lovpligtige informationer er hundens ejers navn samt adresse. Det er omvendt ikke nødvendigt at skrive dit telefon- eller mobilnummer på hundetegnet, men det anbefales kraftigt. Hvis du vælger at bestille et hundetegn med dit mobilnummer, er det nemlig muligt for andre personer at kontakte dig, i tilfælde af at din hund vælger at gå på eventyr uden dig. Dette scenarie kan nemt ske, når din hund kun er en lille hvalp. Husk derfor på dette, når du er i gang med bestillingen. 

Ha’ et ekstra hundetegn liggende derhjemme

På de mange kommende gå- eller vandreture med din energifyldte hund kan det ske, at hundens nye hundetegn smutter af halsbåndet. Derfor får du et sidste råd med på vejen: sørg for at bestille et ekstra hundetegn til din hund, så du altid har et i reserve hjemme i skuffen. På denne måde behøver du ikke at vente flere dage, inden det nye hundetegn kommer med posten. Savner du inspiration til et flot hundetegn til din nye hund, kan du kigge på hjemmesiden Dyrelageret.dk. Her finder du et fint udvalg af hundetegn til en god pris.